Uldpleje

Hvordan skal du behandle dit uldprodukt?

Alle vores produkter er håndlavede I enten 100% ren lamme uld eller merino uld fra New Zealand, og begge slags uld har et naturligt indhold af lanolin, hvilket giver det en selvrensende effekt. Ulden har stadig de her selvrensende effekter selvom den ikke længere er på fåret.

Derfor er den bedste måde at pleje vores uld produkter på, at placere dem udenfor i vind og vejr til luftning da dette starter den selvrensende effekt og holder dit produkt rent og lugtfrit i et godt stykke tid afhængig af hvor meget du bruger produktet. Hvis du spilder eller får andre små pletter på dit produkt, så er det en god ide bare at vaske produktet med lidt koldt vand og uldsæbe lige der hvor pletten er i stedet for at vaske hele produktet.

Sådan vasker man

Når du engang skal virkelig vaske dit produkt så følg venligst en af følgende instruktioner nøje:

OPTION 1

Vask dit produkt I hånden I koldt vand kun med uldsæbe. Skyld uldsæben ud og rul eventuelt dit produkt ind I et håndklæde for at suge vandet godt ud af det. Placer derefter dit produkt til tørre på en flad overflade enten inde eller ude. Hæng endelig ikke dit produkt op til tørre når det er vådt da det så vil strække sig meget ud af form.

 OPTION 2
Vask dit produkt på håndvaske program I din vaskemaskine kun med uldsæbe. Hvis dit håndvaske program ikke centrifugerer produktet nok så giv det en centrifugering efter vask. Placer derefter dit produkt til tørre på en flad overflade enten inde eller ude. Hæng endelig ikke dit produkt op til tørre når det er vådt da det så vil strække sig meget ud af form.

Vask dit produkt så lidt som muligt og placer det udendørs til luftning jævnligt i stedet.

Shop uldtilbehør

Dette skal man ikke gøre.

Hvis du bruger normalt vaskemiddel til dit uldprodukt vil det ødelægge det. Det samme gælder hvis du vasker dit produkt på andre programmer end håndvaske program. Hvis din maskine ikke har et håndvaske program så lad være med at vaske det i maskinen.